Περιήγηση στη Ζάκυνθο από την οπτική ενός ευρωπαίου τουρίστα

Φημισμένη για τις παραλίες της, με πρώτη και καλύτερη το Ναυάγιο που είναι παγκοσμίως γνωστό, η Ζάκυνθος αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες από την Ευρώπη και όχι μόνο. Τα καταγάλανα και πεντακάθαρα ζεστά νερά που βρέχουν τις πανέμορφες παραλίες του νησιού, τα αξιοθέατα και φυσικά το χαμηλό κόστος σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά θέρετρα, κάνουν την Ζάκυνθο μια κορυφαία επιλογή για καλοκαιρινές διακοπές.

Διακοπές που μένουν αξέχαστες σε κάθε επισκέπτη. Ένας από αυτούς είναι και ο Jacek Zarzycki, ο οποίος επισκέφθηκε το τρίτο μεγαλύτερο νησί του Ιονίου και «σπίτι» της χελώνας Καρέτα Καρέτα και μας ξεναγεί στις μοναδικές ομορφιές που διαθέτει η Ζάκυνθος, γνωστή ως το Φιόρο του Λεβάντε (που σημαίνει Άνθος της Ανατολής).

Ξεκινώντας από το διάσημο Ναυάγιο, ο κινηματογραφιστής μας ταξιδεύει στις πανέμορφες αμμουδιές των παραλιών της Ζακύνθου (Αλυκές, Γέρακας, Άγιος Σώστης στο Λαγανά, Τσιλιβί, Καλαμάκι, Αλυκανάς και άλλες), στο Μαραθονήσι, στην πόλη και τα διάφορα ιστορικά αξιοθέατα, στη Μπόχαλη που έχει θέα σε ολόκληρη την πόλη και το λιμάνι, στις μπλε σπηλιές που είναι προσβάσιμες με βάρκα και σε όλα εκείνα που κάνουν την Ζάκυνθο αξέχαστη σε όποιον την επισκέπτεται.