Πρασονήσι: Το νότιο άκρο της Ρόδου με το μοναδικό χαρακτηριστικό του

Το Πρασονήσι στη Ρόδο δεν είναι μόνο ένας πανέμορφος προορισμός, αλλά αποτελεί και ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης που τον χειμώνα είναι νησί και το καλοκαίρι χερσόνησος!

Αυτό συμβαίνει επειδή το Πρασονήσι στην ουσία συνδέεται με την υπόλοιπη στεριά μέσω μιας στενής λωρίδας άμμου μήκους σχεδόν 500 μέτρων, η οποία τον χειμώνα σκεπάζεται από τα κύματα! Πρόκειται για αγαπημένο προορισμό όσων ασχολούνται με το windsurfing (ιστιοσανίδα), ενώ οι δυο κόλποι που σχηματίζονται στις πλευρές της λουρίδας άμμου, προσφέρουν στους επισκέπτες την επιλογή μιας γαλήνιας θάλασσας ή μιας φουρτουνιασμένης.

Η απόσταση από την πόλη της Ρόδου είναι 92 χιλιόμετρα αφού βρίσκεται στην άλλη άκρη του νησιού, οπότε μπορεί να ταλαιπωρηθείτε λιγάκι, αξίζει όμως τον κόπο! Αφού φτάσετε εκεί, θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε, από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, μέχρι εστιατόρια και σούπερ μάρκετ, αφού το Πρασονήσι είναι τουριστικό θέρετρο για τους λάτρεις του windsurfing και όχι μόνο. Φυσικά στην παραλία θα μπορέσετε να κάνετε μαθήματα για θαλάσσια σπορ ή να νοικιάσετε τον σχετικό εξοπλισμό.